Diensten

De werkzaamheden van CareWel zijn heel divers, maar bestaan uit maatwerk. Dit omdat niet één wet en regelgeving op iedere zorgondernemer van toepassing is en omdat de wens voor advies- en ondersteuning uiteenlopend is. Het belangrijkste is dat CareWel kijkt naar de wens en werkwijze van de zorgondernemers en zich daaraan aanpast.

 1. Rijksoverheid
  Dienst

  Kwaliteitseisen en Keurmerken

  Om te kunnen voldoen aan de eisen die gesteld worden aan financieringen vanuit onder meer de WMO en WLZ, moeten zorgorganisaties een Keurmerk hebben. Dit keurmerk verschilt per branche. Hiervoor moet wel aan veel verschillende kwaliteitseisen voldaan worden. Denk hierbij aan privacyreglementen, klachtenreglementen, BHV, VOG’s, tevredenheidsonderzoeken, inspraakmomenten enz. Voor een keurmerk moeten zorgorganisaties overigens jaarlijks een verslag aanleveren. Dit alles kan erg tijdrovend en ingewikkeld zijn. De extra werkdruk kan er zelfs toe leiden dat zorgondernemers de stekker uit hun bedrijf trekken omdat het niet meer rendabel is. CareWel kan deze lastendruk voor een gedeelte van u overnemen. 

 2. Checklist
  Dienst

  Opstellen rapportage / aanvragen indicaties

  Zorgondernemers met bewoners die vanuit de WLZ betaald worden, hebben te maken met een grote administratieve last in de vorm van rapportages, begeleidingsplannen en indicatie-aanvragen voor bijvoorbeeld meerzorg. CareWel ondersteunt zorgondernemers hierin door hen wegwijs te maken in de formats en in het zo snel mogelijk op papier krijgen hiervan. 

 3. Notitie
  Notitie

  Ondersteuning bij wettelijke kaders zoals PGB, WMO en WLZ

  CareWel ondersteunt zorgondernemers bij het wegwijs worden in de wet- en regelgeving van het sociale domein. CareWel kan ondersteuning bieden in het aanvragen van indicaties, aanbestedingen en gegevensverwerkingssystemen zoals Vecozo, CAK (en Corfu) en de VNG berichtenapp.

 4. Puzzelstukjes
  Dienst

  Management ondersteuning

  CareWel helpt om de kwaliteit van uw organisatie te waarborgen. Door gebruik te maken van stagiaires en vrijwilligers kunt u hulp en expertise krijgen. CareWel kan u advies geven over hoe u vrijwilligers en stagiaires kunt werven. Ook kan CareWel u helpen met het werven van nieuwe deelnemers en het samenwerken met verschillende instanties. Verder kan CareWel een meerwaarde zijn bij andere onderzoeksvragen die u wellicht heeft en samen met u naar een passende oplossing zoeken. Daarnaast heeft CareWel kennis van de sociale kaart en kan u in veel gevallen naar de juiste organisatie doorverwijzen.

 5. Laptop werkplek
  Dienst

  Digitale programma’s en processen

  Vanuit de wet- en regelgeving in de zorg moet u veel kunnen verantwoorden. Een digitaal programma kan u hierbij ondersteunen. CareWel kan u helpen bij het digitaliseren van informatie, een administratieprogramma vinden en het versnellen en vergemakkelijken van administratieve processen. 

 6. Geld
  Dienst

  Ondersteunen bij het declaratieproces

  Door de komst van de WMO is er veel veranderd in het declareren van geleverde zorg. In veel gevallen krijgen mensen geen PGB meer en kunt u aanspraak maken op gelden vanuit de WMO. Dit is een behoorlijk ingewikkeld proces waarin u te maken krijgt met aanbestedingen (soms bij verschillende gemeenten), eventueel onderaannemerschap, Vecozo, een berichtenapp en het CAK. 

  CareWel kan dit voor u structureren, uitzoeken en de procedures in gang zetten. Samen kunnen we de beste opties voor u onderzoeken. Daarnaast kan CareWel het declaratieproces, ook na die tijd, voor u blijven uitvoeren. 

Staat uw vraag hier niet bij?

CareWel denkt graag mee en zoekt met u naar een oplossing. Waar nodig wordt doorverwezen naar het juiste adres met de passende hulp. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen. Ga naar de contactpagina of vul onderstaand formulier in.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.